Höstpyssel under regniga dagar

höstpysselHösten har med sig mörker, regn och kyla. Men hösten har även med sig färgsprakande löv, tid för fina ljuslyktor och en mängd saker och inspiration för höstpyssel. Det finns alltid någon form av höstpyssel för alla åldrar, och det är till och med roligt för vuxna med höstpyssel.

Ska man göra lite höstpyssel behöver man oftast först och främst gå ut för att samla material. Därför är höstpyssel även en riktigt bra anledning att faktiskt gå ut och få frisk luft, fastän vädret kanske inte alltid är det bästa.

Man kan leta upp saker som vackra löv, kottar, kvistar, svampar, stenar och liknande. Att ge sig ut i skogen och leta material kan vara både roligt och lärorikt, vilket gör att man slår två flugor i en smäll – man lär barnen något nytt, samtidigt som de får pyssla och skapa något av det de hittar. Inget höstpyssel blir det andra likt dessutom, och barnen kan därför skapa något väldigt personligt.

Att till exempel skapa lövtavlor är väldigt enkelt och en rolig idé för sitt höstpyssel. Man behöver bara samla löv, ha papper hemma – i vilken färg man vill, lite lim för att klistra på löven, och färg för att rita.