Traditioner och diskussioner

På senaste tiden har det varit hemskt mycket prat om våra svenska traditioner och hur dom inte ska förstöras eller ändras bara för att utlandsfödda kan finns dom stötande. Och ja, det är så att dom har valt att komma till ett annat land, vad än anledningen till det kan vara, och då får man ju ta till sig de seder och traditioner som finns i det landet. Dom väntar sig att vi svenskar ska ta till oss deras seder och bruk när vi är i deras land, så varför ska inte dom göra samma sak här i vårt? Det som politiker och många skolor gör idag, tar bort saker ut vår kultur som har varit så självklara förut, hämmar inte rasismen så som dom hoppas, det spär bara på den. Vad är det för mening att ta bort pepperkaksgubbar och ”vi komma från pepparkaksland” ur luciatåget på skolan för att vissa kan tycka att det är stötande för att pepparkakorna är bruna! Det skickar ju inget annat budskap än att vi ändå tycker att dom är annorlunda än vita personer, fortfarande. Och är inte det rasistiskt om något? Detta är bara det senaste exemplet på en av många traditioner som har tagits bort helt eller delvis från vårt samhälle för att utlandsfödda ska ”passa in bättre” och integreras i samhället. Detta hjälper knappast dom att komma in i samhället. Ju fler traditioner som tas bort, ju fler svenskar kommer att skylla på utlandsfödda för att det är lätt att tolka det så att det är dessa utlandsfödda som har initierat förändringen och inte svenskarna. Snart kommer stora delar av svenska folket att resa sig totalt emot att våra traditioner hela tiden tas bort eller förändras. ”Låt våra svenska traditioner vara!” är det klistrat över hela Facebook, det finns till och med t-shirtar. Fortsätter det i samma takt, att traditioner på traditioner tas bort ur vår vardag, så är det en väldigt verklig möjlighet att Sverige inte kommer vara ett så säkert land för utlandsfödda längre, för vi kommer inte vilja ha några här som kan ta våra traditioner ifrån oss. Det kommer bli anarki och politikerna kommer inte kunna göra något åt det. Sverige kommer återigen bli ett otroligt främlingsfientligt land. Och vems fel är det? Är det de utlandsföddas? Eller är det våra egna ”svenska” politikers? Det är alltid en fråga du ska ställa dig själv när sånna här frågor kommer på tal.